Pellets ger mindre utsläpp än etanol

Om du har funderat på att skaffa dig en etanolbil istället för värma om miljön och samhället så är det bättre att byta ut din oljepanna till en pelletspanna istället. Detta är vad tre stycken chalmersforskare har kommit fram med i en rapport då man undersökt utsläppen från just en etanolbil och en pelletspanna.

Deras grundsten i sitt forskande var att dom skulle undersöka hur samhällsekonomiskt lönsamhet för att komma ifrån vårat oljeberoende.

Man undersökte fyra stycken saker som kunde tänkas göra vårat samhälle bättre ekonomiskt och om man kollar till växthusutsläpp. Dom fyra sakerna dom undersökte var importerad sockerrörsetanol från Brasilien, inhemsk etanol, hybridbilar och att just ersätta oljepannor med pelletspannor.
Deras resultat blev just att det mest lönsamhet både ekonomiskt och till miljösynpunkt vara att just investera i en pelletspanna. Då pellets massproduceras och där av kan man hålla ner priserna och det går inte göra t ex när vi ska framställa etanol och oljepriserna och väldigt pendlande och oroliga och går inte förlita sig till och är inte heller bra för miljön.

Så deras tips var att satsa på pellets och införskaffa en pelletspanna det gör gott för både din plånbok och vår miljö.