Om Pelletspannor

Pelletspanna - Allt du behöver veta om pelletsHar du funderingar att börja elda med en pelletspanna så ska du vet att det är ganska likt oljeeldning. Det bygger på samma principer så som att man har en panna, förråd och leverans av bränsle. Om man eldar med olja idag och har funderingar på att gå över till att börja elda med pellets så är det inte nödvändigt att köpa en helt ny pelletspanna. Ofta kan det räcka med att du byter ut din oljebrännare mot en pelletsbrännare. Säg nu då att du har en panna som fungerar bra ska man även ha i bakhuvudet att en gammal panna inte kommer upp i samma verkningsgrad som vid installation av en nya pelletspanna och pelletsbrännare. Det är billigare vid installation, men behöver möjligtvis inte bli det i längre så räkna över det.

I många fall så kan man rekommenderas att installera en pelletspanna tillsammans med solvärme. Detta innebär att du inte behöver elda på sommaren då pelletspannan går på låg verkningsgrad.

Komplett pelletspanna med pelletsbrännare, skruv, elpatron som reserv kan kosta mellan 70 000 – 120 000 kr. Bara en pelletspanna kostar upp mot en 65 000 kr. Väljer du bara att installera en pelletsbrännare på en befintlig panna så kan kostnaden bli ungefär 25 000 kronor.